Etusivu

tiistai 7. helmikuuta 2017

Kun haaveet lantrataan...”Kun haaveet lantrataan, jää pelkkää vettä vaan,
ne täytyy ottaa raakana tai ei ollenkaan.”
-Anna-Leena HärkönenUskonko itseeni? Luotanko? Olenko varma? Tarvitseeko minun olla varma? Mitä tarinaa oikeastaan kerron itselleni? Kuuntelenko omaa itseäni, omaa sydäntäni enemmän kuin toisten sanomaa? Annanko muiden mielipiteiden vaikuttaa tekemisiini? Annako toisten sanojen sivaltaa? Lantraanko huomaamattani haaveitani?


Sanoilla on suuri voima. Sanomatta jättämisellä on suuri voima.
Minulla on tavoite. Unelma. Haave. Sellainen ihana kipinä sydämessä. Asia, jota haluan tehdä. Asia, josta nautin, josta saan sisäistä iloa. Välillä huomaan tästä puhuessani muiden ihmisten kommenttien olevan vähän ”vähätteleviä”. ”No sillä ei ainakaan suomessa elä” tai ”no jos on ylimääräistä aikaa, niin mikäs siinä”. Hmm. Olen ajatellut, etteivät nämä sanat minua haittaa. Nautin siitä mitä teen, aivan kuten tästä kirjoittamisesta, kirjoittaisin vaikka kukaan ei lukisi näitä postauksiani. Kiitos kuitenkin, että luet! Törmäsin tuohon Anna-Leena Härkösen ajatukseen haaveiden lantraamisesta ja pysähdyin miettimään, kuinka totta se onkaan. Kuinka totta on, että kakkuun täytyy puhaltaa täysillä, jos aikoo jotain saada tai saavuttaa. Kuinka totta on, että jos antaa toisten ei-kannustavien sanojen vaikuttaa, haaveet lantraantuvat. Ne jäävät laimeaksi. Ne eivät nouse elämässä ensimmäiselle sijalle. Ne ovat niitä asioita, joita tehdään vasta sitten kun kaikki muut velvollisuudet ovat hoidettu. Ne muuttuvat ikuisiksi ”sitten kun” –asioiksi, sillä noita velvollisuuksiahan meillä jokaisella aina riittää. Ei haaveita siis pidä lantrata, laimentaa ja vaimentaa. Niille kuuluu antaa siivet, ääni, ja voima.


Tässä tsemppi-sanat yhtälailla sinulle kuin minullekin tiukkoihin hetkiin. Epätoivon vallatessa mielen tai muuten vaan:

Älä koskaan usko epäilijöitä! Älä kuuntele niitä, jotka eivät kannusta sinua. Älä anna toisten sanojen rajoittaa sinua. Jos joku toinen ei pysty, halua, viitsi tai ole kiinnostunut, ei tarkoita, ettet sinä pysty, halua tai voi. Älä koskaan usko, että et olisi yhtä hyvä kuin muut. Älä koskaan usko, jos joku sanoo, ettet voi tehdä sitä mitä haluat. Tässä maailmassa ei ole mitään mikä olisi liian hyvää sinulle! Nauti ja anna mennä! Häntä pystyyn vaan! Elämä odottaa!


Vain taivas on rajana - jos sekään! 


4 kommenttia:

 1. Omia haaveitaan kannattaa vaalia ja niitä kohti kannattaa mennä. Kaikilla ei ole samoja haaveita, ehkä juuri siksi on helppo vähätellä tai tahtomattaankin antaa laimeaa palautetta. Ja nopeastihan sitä oppii kenelle voi jutella aivan kaikki, itsellekin hullut, ideat ja ajatukset :) Sellaisia ihmisiä on, toivottavasti peilistä katsoo sellainen joka aamu omiin silmiin.

  J.K. Rowling lähetti käsikirjoituksiaan kerta toisensa jälkeen kustantajille ja vihdoin joku tajusi ottaa Harry Potterin tarinan julkaistavaksi. Rowling ei ole ainoa pitkän taivaan kokenut, mutta otetaan hänestä oppia, eikä luovuteta helpolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin! Kiitos Birgitta kommentoinnistasi.♥

   Olisikin varmasti jäänyt moni hyvä elokuva / kirja näkemättä tai lukematta, jos niiden takana ollut henkilö olisi luovuttanut ensimmäiseen "ei onnistu"-vastaanottoon. Ei siis koskaan kannata luovuttaa!

   Poista
 2. Ihana postaus. Aihe on omassakin elämässäni juuri ajankohtainen. Minullakin on eräs asia, joka tekee minut todella iloiseksi ja siitä kehittyi hieman vahingossa myös iso haave. Yllättävän moni ystävä toppuutteli minua (olen ajatellut heidän halunneen suojella minua pettymykseltä, mutta tuntui silti haaveen lantraamiselta). Onneksi aivan läheisimmät uskalsivat kannustaa (ja yllä kommentoineen Birgitan tyyliin rohkaista minua olla välittämättä takaiskuista ja jatkamaan niistäkin huolimatta). Ja näillä näkymin unelmastani näyttäisi kuin ihmeen kaupalla tulevan totta (peukut pystyssä). Ei siis kannata luovuttaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, moni varmaan haluaa suojella läheisiään pettymyksiltä, mutta toisaalta, se on sitä elämää, myös pettymykset. Kaikki värit ja tunteet kuuluvat elämään. Kuten myös ilo, ihanaa kuulla että haaveestasi on tullut iso!! Peukut on pystyssä sinulle! Anna mennä vaan! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi!